De dagen kabbelden voorbij… En voor we het goed doorhadden was het al tijd om aan terugvliegen te denken…

Squall time!!

Van Isla Catalina zeilden we terug naar Bayahibe. Voor de verandering was Yoren niet ziek! Een paar dagen ervoor was Yoren het boek van Laura Dekker aan het lezen en vroeg zich af wat het woord ‘squall’ betekent. Dat is dus een plotse weersverandering, waarbij de wind sterk toeneemt en de dikke grijze wolken dreigen met regen ofwel zelfs pijpenstelen laten gieten. We mochten dat even aan de lijve ondervinden. Arno’s haar ging zijn eigen leven leiden en vloog naar alle windstreken tegelijkertijd. Yoehoe!!! Leuk!

   

En even snel als het opkomt, is het ook over. Van zodra we Bayahibe naderde was er geen vuiltje (of regenwolkje) meer aan de lucht. Eenmaal aangekomen in Bayahibe moesten we internet gaan bijladen. Daarna zijn we een limonade gaan drinken en die was veel zoeter dan de eerste keer 🙁 . Gitane vond meteen weer nieuwe vriendjes om mee te spelen op het kleine strandje.

   

We namen ook een verfrissende duik in het water. Onze laatste zwembeurt in het heldere water. Gezien het zaterdag was, was het wel nogal bakske vol op het strand. Allee, niet gelijk Belgie of Frankrijk in de zomer maar toch drukker dan normaal.

Daarna zijn we de huurauto gaan ophalen want Bayahibe is een eindje weg van de hoofdstad Santo Domingo. Dan moesten we jammer genoeg ons zakken al pakken want onze zalige 2 weken waren al bijna om:(  🙁 🙁 .

Maar om proper af te ronden, namen we een vlugge douche en maakten ons klaar om pizza te gaan eten 🙂 (zalig en veel).

De volgende dag reden we met de huurauto terug naar Santo Domingo om het vliegtuig te nemen. We waren voorbereid op lang wachten, want we moesten 3u op voorhand zijn. Na 1,5u kwam het grondpersoneel ons ophalen en werden we door de paspoort- en bagage- controle gestuurd. Gitane huilde luidkeels… en wij tellen af tot ons volgend bezoek!!!

Tot slot

Onze twee weken paasvakantie zaten er veel te snel op, maar we zien elkaar terug in de zomervakantie in Panama. Het leukst van de reis is altijd om terug te zijn bij mama, Gitane en Arthur, en Isla Catalina vonden we de mooiste plek van Dominikaanse Republiek omdat je er heel goed kan snorkelen, er ook een natuurpark is, en geen zandvlooien ;-).

Maar los van dat was Yoren’s hoogtepunt het snorkelen in de turquoise zee!!! Het is tof om te duiken en vissen en zeesterren van dichtbij te fotograferen. Hij las ook nog verder enkele Engelse boeken. Lenzen proberen beviel hem ook goed.

   

Voor Arno was het spelen op het strand en het snorkelen het leukst. Hij kan nu ook zijn oor equaliseren. Een volledig boek uitlezen was een prestatie. Op uitkijk staan voor vissersboeien en mama meehelpen bij het tacken was ook leuk. Daarnaast genieten van het lekker eten (papaja’s, ananas, mango’s, kokosnoten en alle andere lekkere dingen) en samen op het strand zijn!

   

 

Terug naar af…

2 thoughts on “Terug naar af…

 • July 8, 2018 at 6:45 am
  Permalink

  Hallo SV Exodus Captain and Crew… I’m a bit concerned about the silence from deckside? You guys all ok? Let us know what is happening onboard and/or terra firma…

  Kind regards and greetings,
  Chris D

  Reply
  • July 8, 2018 at 2:18 pm
   Permalink

   Hi Chris,

   We are all fine. We have arrived in Bocas del Toro (Panama) and are busy exploring the area together with the boys. Exodus, however, needs some serious attention, after her trip of 8000 miles. We are lifting the engine next week to give it a complete overhaul. In the next weeks, we’ll update the blog to give you the full story…

   Kind regards,

   The Exodus crew

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.