Eigenlijk is de titel mis gekozen, want we gingen tijdens de paasvakantie naar Panama maar vlogen de dag voor Pasen terug naar Belgie…

Van 6 april tot 20 april waren we terug in Bocas del Toro, Panama. Deze keer reisde meme met ons mee. Het was al van nieuwjaar 2018 geleden dat ze Gitane in het echt gezien had. Hoogtijd dus voor een bezoek aan Exodus. Gewapend met anti-flubiet injecties, een grote zak paaseitjes, haar duikmasker, nieuwe stiften voor Gitane enzovoort doorstond ze de trip van Belgie tot Bocas goed.

Hier aangekomen was er niet veel tijd voor verveling. Onze dagen waren heel goed gevuld.

Sandbar

Omdat Arthur in de voormiddag bezig is met trading deden wij meestal een uitstap in de buurt. Zo gingen we dikwijls naar de sandbar.

 

Meme keek voor dit bezoek niet enkel uit naar het weerzien met Gitane, maar ook naar het snorkelen. Ze deed dat namelijk op reis in Israel, toen nonkel David nog een baby was en van ons mama nog geen sprake was. De dag dat we in Bocas toekwamen sprongen we meteen in het water en doken rond de boot. Meme volgde ons enthousiast maar moest al gauw vaststellen dat wij gewoon zijn te snorkelen in water van 4m en dieper. En dat 40jaar net iets te lang is om meteen comfortabel mee te zwemmen en duiken…

 

 

Omdat meme het zwemmen met snorkelbril nog niet gewend was peddelden we eerst eens naar de sandbar. Die ligt vlakbij ons normale ankerplek, maar je neemt beter de kayak want de watertaxi’s durven tussen de geankerde boten door racen zonder erop te letten of er zwemmers in het water zijn. Op de zandbank is het water ondiep en zijn de vissen groot (15-20 cm).

Je kan er eigenlijk gewoon op handen en voeten onder water rondkruipen om de visjes, garnaaltjes en slakjes te bekijken. De ideale plek om gewoon te worden aan zwemmen en snorkelen!

Er zijn ook een hoop strandvogeltjes die op zandwormen jagen. Pelikaaneiland zat niet meer vol met pelikanen, maar wel met reigers en andere steltlopers.

 
Toen we voor de tweede keer gingen vond Arno een stukje van het eiland waar er mega veel hermietkreeftjes waren. We besloten om een bekertje vol te vangen. Dat lukte zo gemakkelijk dat we meteen een ganse fles vol vingen.

 

 

 

 

 

 

Pasen in Panama

One thought on “Pasen in Panama

  • May 17, 2019 at 6:08 am
    Permalink

    Heb je een foto van meme met de snorkelbril 😀?
    Kus voor jullie allen!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.