De volgende stop was Funchal. Dat is de hoofdstad van Madeira. We passeerden het beeld van Christus op de berg, net zoals in Rio de Janeiro. We meerden aan op een aanmeerboei vlak buiten de yachthaven want binnen was er geen plaats voor onze grootte.

  

Na de uitgestrektheid van de zee maakte Funchal een superdrukke indruk. Opeens leken de straten vol, te vol, het verkeer te druk, overal auto’s. Dat was even wennen! S’nachts was er een feest van jewelste: vuurwerk en muziek.

  

We zagen elke dag vissers aan de kade, van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat. Bomma’s, bompa’s, kinderen en grote mensen, die vooral kleine visjes vingen. Leek ons alleen maar goed voor vissoep.

Op de promenade van Funchal is er een museum voor Cristiano Ronaldo. Op busstops, in de winkels, op bussen stond de voetbalster grijnzend afgebeeld. Hij wordt daar vereerd als een god. Ook Christoffel Columbus wordt hier niet vergeten. Het schip waarmee hij op ontdekkingsreis ging werd nagemaakt en vaart iedere dag een paar keer uit.

  

Ook een bezoekje waard is de grote overdekte fruit- en groentenmarkt, waar we vreemde fruitsoorten proefden.

   

In Funchal gingen we ook naar het lavasteenstrand. De zwarte stenen waren heel heet en het water heel helder en lekker fris. Yoren volgde de visjes en maakte onderwaterfoto’s.

  

  

Na het verkoelend zwempartijtje aten we verrukkelijke Italiaanse ijsjes met de smaak van mango, limoen en cake. Twee gigantische bollen ijs op een hoorntje. Likken zo snel we konden! De stoeltjes van het ijscafé hadden de vorm van afgekapte ijsjes. We snapten dus al snel waarom het terrasje altijd vol met mensen zat in de namiddag.

Funchal (Madeira)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *