We  zeilden ook naar Dolphin Bay waar we heel fijn snorkelden.

We namen Exodus om nieuwe plekjes te gaan verkennen, maar zelfs met 2 spotters vooraan en de dieptemeter slaagden we erin de onderkant van de kiel door een ondiep stuk te slepen. Het was meteen schoongeschraapt!

 

Veel van de zeebodem rond de eilanden is nog niet in kaart gebracht, en het landschap onder water kan hier echt heel snel veranderen. We gebruiken dikwijls een boek, de Panama Cruising Guide, maar daar staat ook niet alles in. Ogen en instrumenten helpen maar met de diepe kiel van Exodus moeten we altijd wat voorzichtiger zijn dan andere boten…

 

We zagen grote barracudas, mooie koralen en 2 gigantisch grote porcupine puffer fish. Er waren ook mossels met tandjes op de mangrove wortels.

  

Gitane ontdekte een goed trucje om meme op haar gemak te laten snorkelen over het ondiepe koraal. We stopten meme in mama’s kort duikpak, gaven haar Gitane bodyboard en Gitane speelde motor door het touwtje vast te pakken en haar voort te trekken. Dat lukte goed en was leuk voor iedereen.

  

Na ons avondeten deden we ook een nachtduik samen met mama.

 

Dat was best wel spannend om te zwemmen in het pikdonker, met overal fluorescerende deeltjes rond ons, de fijne straal van de duiklamp volgend. We zagen dat een paar van de vissen licht reflecteerden zodat bv blauwe of gele patronen zichtbaar werden. We zagen andere soorten dan normaal. We zagen een vis onder een steen aan het slapen, dansende koralen en 2 jongens die zotte kuren aan het uithalen waren in de straal van de duiklamp. Meme en Arthur wachten geduldig aan boord van Exodus. Maar het was zeker een toffe ervaring dus.

 

Op terugweg naar Bocas stopten we ook nog op de normale ankerplek in de buurt van Solarte, waar Arthur in het weekend vis gaat schieten. Arthur ging op jacht en wij snorkelden nog wat verder rond. We zagen kreeftenpootjes uitsteken onder de stenen en mama zag inktvissennrondzwemmen, naast de gewone tropische visjes. We namen ook de duikboot om naar de duikboei te varen en daar gaan rond te snorkelen. Arno was opgelucht dat we geen haaien tegen kwamen want die zitten daar wel. Er wonen 1 heel grote en 1 kleine nurse shark in de buurt. Mama, Arthur en Gitane zagen die al een paar keer. Yoren testte ook mama’s duikhorloge: hij zwom 10m diep, zonder gewichten. Arno’s neus en oren hadden nog wat belgisch snot dus hij mocht niet zo diep.

Dolphin Bay

Leave a Reply

Your email address will not be published.