Deze week waren we eerst in Rincon del Mar. We hebben daar weinig bescherming tegen de wind en liggen meestal de hele nacht te wiebelen en hobbelen. Daarom probeerden we een ander plekje, Baru. Dat is een heel lang uitstulpsel van het vasteland. Daar was het water echter niet zo helder en in het kleine dorpje kon je ook niet zo veel kopen, dus hoewel het er mooi was, hielden we het na 2 nachten voor bekeken. We verhuisden terug naar Isla Grande, deel van de Rosario eilanden, omdat we daar s’ nachts meestal goed liggen, de internet ontvangst voldoende is voor Arthur’s werk en er superveel snorkelplaatsen in de buurt zijn.

 

Het leukste van deze week

 • Zwemmen, het leven op de boot betekent dat je steeds een megagroot zwembad vlak naast je hebt. En dan niet zo eentje met chloor en een koude 22 graden. Zout, met vissen om te bekijken, en een watertemperatuur van 30 graden. Naast gewoon zwemmen, bedenken we steeds een hoop spelletjes in het water. Zoals Yoren die Arno geweldadig achtervolgt waarbij Arno zijn superrare sprongen test. Het moet een lopende wolf voorstellen en leidt tot worstelgevechten onder water. We doen ook wedstrijden met jury voor de perfectste duiksprong, het beste bommetje, de mooiste plank, de coolste barani, de volmaakste back flip, …
 • In het water spelen met een klein kaatsballetje. Of tenminste, het was leuk totdat Pepijn en Yoren besloten een geweldadig spel te spelen namelijk mekaar zo hard mogelijk proberen aan te gooien.
 • De traktatie van Anne en Pepijn. Arthur en mama waren boodschappen gaan doen in het dorpje van Baru, met de kayak. Wij zwommen samen met Anne en Pepijn naar land, naar een mooi strandje met een paar stoeltjes op en een frigobox. Anne en Pepijn vonden dat we een drankje verdiend hadden. Dus kreeg Arno een kokosnoot, die hij leegdronk en volledig oppeuzelde. Yoren deelde een type Fanta met Gitane.
 • Gitane vond het ook leuk dat de broers veel met haar gespeeld hebben.
 • Toen we terug waren in de Rosario eilanden( zondag) besloten we om naar een nieuwe snorkelplek te gaan zodat Arthur eventueel (stiekem) een vis kon schieten. We werden niet teleurgesteld door de schoonheid en diversiteit van de vissen en het koraal. Hieronder enkele voorbeelden van wat zoal te zien valt.

   

 

   

Coral at 9m
 • Alleen jammer dat de stroming niet goed zat voor roofvissen. Geen vis dus. Maar aan de drop-off (van 5m naar 13m) zaten wel een paar scholen van “bait fish” (aas vissen) die leuk waren om tussen te zwemmen. En op 9 a 10m zwom een school breams. Om wat beneden te kunnen blijven, verbrak Yoren een van de snorkelregels, namelijk niets vastpakken. Gelukkig was het dood koraal dus no harm done. Toen hij daar hing kwamen de vissen rond hem heen zwermen wat zeer leuk was.

   

 

 • En hierbij ook een filmpje van de breams, genomen door Arthur:

 

De grootste uitdaging van deze week

 • Vrijdagochtend om 9u 30 kwam de grootste uitdaging namelijk een fitheidstest… We werden allemaal op het dek geroepen. Arthur deed het voor: 3 setjes van 15 push-ups met 5 diepe ademteugen tussenin. Yoren was als tweede aan de beurt. Hij had het moeilijk met de laatste twee push up. Dan kwam Arno. Hij had sinds de Paasvakantie wel geoefend op met zijn vingers zijn tenen raken, maar de lenigheid laat toch nog wat te wensen over. Hij kon nog maar net zijn tenen raken en op zijn handen naar voor wandelen. De push up’s gingen goed, maar vanuit push-up positie terugwandelen naar de vingers aan de tenen positie lukte niet zo goed. Verdere oefening is aangeraden. Gitane deed setjes van 7 push-ups en deed het heel goed. Pepijn deed het super goed en Anne probeerde het ook.
 • Succesvol naar land geraken zonder de dinghy. Geen dinghy! Wat nu? Hoe geraken we met zijn 7 aan land en weer terug naar de boot? We besloten en zwemteam en een kayakteam te maken. Arno en Yoren zwommen meestal. En Pepijn was vaak het taxi chauffeur slachtoffer om een paar keer op en neer te gaan om iedereen te gaan halen. Of soms 1 van ons!  Een andere mogelijkheid is om om beurten naar land te gaan.
 • Voor Gitane: de koekjes uitdelen zonder er zelf te mogen eten (dit kwam doordat ze maandag stiekem , na het avondmaal, 8 koekjes had gegeten).

   

 

 • Een nieuw duikrecord vestigen: 11,5m voor Arno en 15,4m voor Yoren ( allebei met veel oefening). En Gitane, die kan al 3m!

 

 

 

 

Colombia – 3e week

Leave a Reply

Your email address will not be published.