Jouw reisgids voor een Gelukkiger, Gezonder, Goedkoper leven

 

Van schuchtere grijze muis naar vrijgevochten kind van de wind…

Zeilen rond de wereld met mijn gezin, vrijduikend de wondere onderwater wereld ontdekken, onbewoonde eilanden verkennen… Dat is niks voor mij, zou ik gezegd hebben als tiener. Daarvoor heb je geld nodig, veel geld. Ik werd niet geboren met een gouden lepeltje in mijn mond, of met veel durf of zelfvertrouwen. Kritisch denken en je vrij vechten van de beperkingen die je eigen geest je opleggen, kan je leren. Stapje voor stapje. Een achtergrond in de psychologie, openheid, en een oprechte interesse om bij te leren uit elke ervaring hielpen mij op pad. Kom eens kijken. Wie weet waarheen jouw pad leidt?

Ooit al…

 • Gevoeld dat je zo druk bezig bent dat het leven door je vingers wegglipt?
 • Gedacht dat je werk nooit gedaan is, dat je te weinig tijd voor jezelf hebt?
 • Gemerkt dat je je eigen grenzen kwijt bent, dat je doorgaat tot je lijf er de brui aan geeft?
 • Overwogen dat het zo niet verder kan (something gotta give), dat je nood hebt aan verandering?
 • Gedroomd om je leven over een compleet andere boeg te gooien?
 • Geaarzeld over dat wee, ongemakkelijk, onzeker gevoel dat je iets mist in het leven (there must be more than this)?

Vrees niet, je bent niet alleen. De Corona-pandemie zette ons druk leven tijdelijk op pauze. Dit gaf voer tot nadenken. Wil ik zo verder? Wat kan beter?

Waarom jij iets hebt aan Eenvoudig Leven?

We staan op een kruispunt. De wereld draait dol. We hebben nood aan eenvoud, een terugkeer naar de essentie. Eenvoudig Leven biedt een vlot leesbare reisgids die je helpt een duidelijker focus te formuleren voor een leven met meer kwaliteit. Een leven waar jij bewust voor kiest. Een leven met meer vrijheid, plezier, genieten, en energie om te doen wat jij wil. Een authentiek en bruisend leven. Het leert je de levenskunst aan om met voldoening rond te komen met weinig. Het leert je om elke cent te laten meetellen zodat je jezelf meer vrijheid en minder moeten koopt.

Wat kan je verwachten?

 • Je geeft bewust uit en wint daardoor meer vrijheid voor andere dingen (creativiteit, reizen, gezin, …)
 • Meer richting, meer focus op de essentie
 • Je weet wat jij belangrijk vindt en leert daar op inzetten
 • Beter zorgen voor jezelf
 • Je denkt na en verfijnt je eigen visie. Je staat steviger in jouw schoenen.
 • Je herkent de druk vanuit de omgeving om geld uit te geven en daar nee tegen te zeggen

Online cursus

De cursus bestaat uit 8 modules met verschillende laagjes: Een reisgids boordevol makkelijk verteerbare informatie en interessante links. Praktische en concrete tips om uit te proberen. Maar daadwerkelijk iets veranderen in je leven, heeft ietwat meer voeten in de aarde. Daarom laten we je ook nadenken, inoefenen, steken je een hart onder de riem, en werken aan je motivatie.

Formaat: PDF van 135pagina’s doorgestuurd naar jouw email. Geen gedoe. Simpel.

Kostprijs: 19,90 Euro

Betaling via Paypal of bankoverschrijving. Laat je emailadres onderaan achter en we sturen je een betalingsuitnodiging. De PDF wordt gestuurd naar datzelfde emailadres van zodra we de betaling ontvingen.

Overzicht van de cursus

Rondkomen met weinig, de levenskunst

Maak je klaar voor het nieuwe avontuur: Wie ben jij? Waar sta je voor? Hoe kijk je aan tegen het leven? Denk na over je kompas (levensdoel), een nieuwe bril (visie), haalbare doelen, en poets je tegelijkertijd je motivatie tot verandering op.

 

 

Lekker en gezond eten met een klein budget

Lekker koken heeft niks te maken met dure en speciale ingredienten die je daarna nooit meer gebruikt. Maar over proeven en genieten. We helpen je enkele eenvoudige recepten vinden, waarbij diverse voedingsstoffen afgewisseld worden. Ontdek hoe je minder kan verspillen.

 

Een gezonde levensstijl, de beste investering in mijn toekomst

Zorg dragen voor je lichaam. Logisch, toch? Maar we doen het zo weinig. Beweeg bewust meer en ontdek het plezier erin. Lees hoe je gezonder kan leven. Probeer de kleine oefenreeks die met minimale input maximum output levert.

 

 

Screen time versus brain food

Een leven met meer vrijheid, minder moeten, meer keuze, begint bij een actief brein. Eentje dat kritisch denkt en niet afgeleid wordt door schermpjes en de virtuele wereld. Leer optimaal gebruik maken van de voordelen van het internet en de negatieve effecten verminderen. Ontdek daarnaast hoe je je hersenen op positieve manier kan prikkelen.

 

De grote opkuis

Vereenvoudig je leven. Ga eens kritisch door je hele huisraad. Creeer ruimte in je hoofd door van nutteloze spullen verlost te geraken. Maak plaats voor wat jij echt belangrijk vindt.

 

 

Goedkoper alternatieven voor dagelijkse uitgaven

Rondkomen met weinig geld, hoe doe je dat concreet? Ga aan de slag met een lijst praktische tips en suggesties om je maandelijkse kosten te verlagen. Elke cent die je bespaart kan ingezet worden voor iets waar je zelf voor kiest.

 

 

Mijn budget

Stel jezelf aan als zaakvoerder van je eigen leven. Snuister door je boekhouding, leer een realistisch budget opstellen. Wat zijn essentiele en niet essentiele uitgaven? Spaar elke maand een beetje voor jouw groter doel. Elke cent brengt je een stapje dichter naar het leven dat jij echt wil.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Kunnen doen wat jij wil, start bij een goede gezondheid. Nu en in de toekomst. Hoe hou je je kwaaltjes klein? Hoe hou je ze zelf onder controle? Wat zijn alternatieven voor dokters- en apotheekuitgaven?

 

 

Eenvoudig leven nodigt je uit om samen op pad te gaan naar een gezonder, gelukkiger leven.

Bestel hier:

Your life is in your own hands. Feel free to make the world your oyster!